Начало ММА Масвидал – Едуардс насрочен за края на годината

Масвидал – Едуардс насрочен за края на годината

Масвидал – Едуардс насрочен за края на годината
0

Един от най-чаканите сблъсъци в полусредната категория на UFC за последните две години най-накрая ще се проведе.

Става въпрос за мача между Хорхе Масвидал и Леон Едуардс, които ще премерят сили на 11-ти декември на галавечерта UFC 269. Въпросното събитие бе изпълнено със звездни сблъсъци и без този мач, но сега градусите и очакванията на феновете се повишиха още повече.

За мач между 36-годишния Масвидал и 30-годишния Едуардс се говори още от началото на 2019-та, когато американецът и „Роки“ си спретнаха бой след събитието „UFC Fight Night 147“, което се проведе в Лондон, Великобритания.

Тогава Масвидал победи сънародника на Едурадс – Дарън Тил, а след края на събитието, Леон прекъсна интервю на Хорхе. Думите на британеца не се понравиха на Масвидал и американецът нанесе няколко удара в лицето на домакина, а секунда след това двамата бяха разтървани от охраните около тях.

Хорхе Масвидал не се е бил от април тази година, когато загуби втора поредна среща от шампиона в дивизията Камару Усман.

Едуардс пък победи Нейт Диаз през юни, а преди това срещата му с Белал Мохамед бе прекратена заради неколкократно бъркане в очите от страна на Едуардс.