Начало ММА Масвидал за Дейна Уайт: Извива ми ръцете
0

Масвидал за Дейна Уайт: Извива ми ръцете

Масвидал за Дейна Уайт: Извива ми ръцете
0

Притежателят на титлата „Най-лошото ко*еле на земята“ Хорхе Масвидал отвърна на президента на UFC Дейна Уайт. Двамата са в конфликт, след като боецът поиска да бъде освободен от договора си, ако финансовите му параметри не се подобрят.

Уайт обяви, че това не е проблем.

„Масвидал е като братята Диас. Той е на собствената си вълна. Но за да иска нещо, трябва да го заслужи. Ако иска да се бие – ще получите битка. Ако не – не е длъжен. Всички възприемат това като някаква нова драма, сякаш това никога не се е случвало в историята на спорта. Всички тези бойци получават дял от турнира. Който продава PPV, той печели много“, каза Уайт.

Масвидал иска преразпределение на благата или си тръгва от UFC

„Съжалявам за Дейна. Той е просто промоутър и не сключва договори с нас. Вече обясних защо подписах нов договор. Изборът беше между съгласие за нова сделка или отказ и загуба на печалбата ми. Ако всичко беше нормално и добросъвестно, щях да направя съвсем различна сделка. Той ми се обади в деня преди обявяването на битката и каза, че или съм съгласен с това, което предлагат, или забравям за новия договор. Това не е договаряне, а усукване на ръце„, каза Масвидал.

„За битката с Нейт Диас ми беше платено повече отколкото за предишни битки. Винаги имах възможност да преговарям, но не и сега, когато става дума за двубоя за титлата.

По същество това е сделка в името на една битка. Хенри Сехудо, Джон Джоунс, Конор Макгрегър и аз просто се опитваме да получим пари, а не стотинки„, добави боецът.