Начало ММА Мениджърът на Кайла Харисън предполага, че Аманда Нунеш се е оттеглила, за да избегне битка

Мениджърът на Кайла Харисън предполага, че Аманда Нунеш се е оттеглила, за да избегне битка

Мениджърът на Кайла Харисън предполага, че Аманда Нунеш се е оттеглила, за да избегне битка
0

Кайла Харисън срещу Аманда Нунеш, може би шансовете са на лице.

Битката между Харисън и бившата шампионка в две дивизии се обсъжда от години, като Харисън доминираше в PFL, преди да се присъедини към UFC, а Нунеш направи легендарна серия от 14-1, в която спечели златото на UFC при 135 и 145 паундовете. Фактът, че двете са тренирали заедно в American Top Team във Флорида, само засили интригата.

Но Нунеш се оттегли през юни 2023 г. след победа с доминиращо решение над Ирене Алдана в UFC 289, 10 месеца преди Харисън да дебютира в UFC 300 с впечатляващо предаване на бившата шампионка Холи Холм. Мениджърът на Харисън Али Абделазиз сега предполага, че оттеглянето на Нунеш има общо с възхода на Харисън, колкото и с това, че Нунеш е доволна от кариерата си.

„Трябва да разберете, че Аманда Нунеш направи всичко“, каза Абделазиз пред  Submission Radio. “Тя се оттегли, защото Кайла идваше в UFC, № 1. Тя напусна ATT, защото Кайла тренираше там. Обърна се срещу хората, които наистина ѝ помагаха, като Дан Ламбърт и „Конан“ [Маркъс Силвейра] и всички, които ѝ помагаха, защото Кайла получаваше повече внимание и е напреднала, а [Нунес] знаеше, че ще трябва да се бият. Аманда Нунес. най-големият ѝ кошмар тук, това беше Кайла, и това е причината, поради която тя се оттегли. Тя има много гордост в себе си. Тя се оттегли заради Кайла Харисън. И сега тя каза, че иска да се върне. Не мисля, че някога ще се върне, но ако се върне, това ще бъде изумително.“