Начало ММА Митко Илиев наблегнал на граплинга преди успеха си над Андреас Христу (ВИДЕО)

Митко Илиев наблегнал на граплинга преди успеха си над Андреас Христу (ВИДЕО)

Митко Илиев наблегнал на граплинга преди успеха си над Андреас Христу (ВИДЕО)
0

Митко Илиев се завърна на ринга след кратка почивка в последните няколко месеца, за да се триумфира с единодушно съдийско решение над Андреас Христу по време на Maximum Damage в Стара Загора. Срещата бе по правилата на MMA, а галата бе с кауза и надслов „Да на спорта, не на насилието“. Благотворителният характер на събитието обаче не попречи на бойците, за да дадат най-доброто от себе си. Самият Илиев признава в интервю за Boec, че е проучил добре своя опонент и е решил да подобри граплинга си, за да може да отговори на уменията му в бразилското джу-джицу.

След последната ми загуба от сърбина (Огнян Бабич) много се бях концентрирал, много тренировки, много пот хвърлих в залата, за да може тази моя „ахилесова пета“ – граплинга, да я оправя. Когато организаторът на Maximum Damage – Мариян Димитров, ми предложи този противник първото, което видях, е, че той е кафяв колан по BJJ. В нашия спорт или действаш, или по-добре да не се захващаш. Казах си, че, ако успея да го победя, значи имам шанс, да си върна и срещу сърбина“, каза Митко.

Митко Илиев се наложи над Андреас Христу в Maximum Damage

На няколко пъти той демонстрира отлична защита срещу кипъреца у съумя да се изправи бързо, за да заложи на своите силни страни, а именно страйкинга и бързите силови комбинации.

Както миналия мач, когато излязох на SENSHI, така и сега проучих противника си. Геймпланът беше да му отнема вниманието от дясната си ръка и да му пусна лявата. Много исках да зарадвам себе си и хората около мен с един хубав нокаут обаче не исках да правя грешката, която направих срещу Огнян Бабич. Да се хвърля пак и да се служи, не дай Боже, някой фаул. Затова играх малко по-предпазливо и реших този път да заложа на сигурното. Така мина и подготовката. Повече заложих на физическа подготовка, борба, граплинг. Даже много не си харесах стойката. Снощи изгледах мача веднага, щом се прибрах. Има доста неща, върху които трябва да се работи, и всичко ще го оправим“, обясни още Митко Илиев.

С него си поговорихме още за каузата, която стои зад „Да на спорта, не на насилието“. Цялото интервю може да чуете и видите във видеото.