Начало ММА MMA Junkie избра най-добрите и най-лошите MMA филми на всички времена

MMA Junkie избра най-добрите и най-лошите MMA филми на всички времена

MMA Junkie избра най-добрите и най-лошите MMA филми на всички времена
0

Смесените бойни изкуства може и да събраха огромна популярност в последните години в спорта, но в киното те са неразделна част от някои от най-големите екшъни на всички времена. Тук обаче MMA Junkie обръща внимание на онези заглавия, които залагат по-специално на MMA, за да ги подреди по достойнство. Изданието е събрало 18 филма, които в голямата си част са достигнали и до българската аудитория по един или друг начин.

18. „Заключен“ (Locked Down 2010) – Вини Джоунс може и да бе футболист в миналото, но всичките му филми изобилстват от бойни сцени. Тук той влиза в колаборация с Дейв Фени, Тони Шиена, Бай Линг, Кимбо Слайс, Рашад Еванс, Форест Грифин и Чейк Конго. Резултатът обаче не е особено добър.

17. „Кръг на болката“ (Circle of Pain 2010) – Това е вторият опит на Кимбо Слайс в рамките на една година, за да пробие в Холивуд. Оказва се обаче отново не намира скрития си талант. Дори компанията на Дийн Кайн, Франк Мир, Рожерио Уерта, Мигел Торес и Хийт Херинг не му помагат особено.

16. „Принуден да се бие“ (Forced to Fight 2011) – Питър Уилър завинаги ще си остане любимият ни Робокоп, но в „Принуден да се бие“ сякаш е много далеч от своя апогей.

15. „Никога не се предавай“ (Never Surrender 2009) – Как е възможно филм с участието на Джордж Сейнт-Пиер, Андерсон Силва, Куинтън Джаксън, Би Джей Пен и Хийт Херинг да е със слаби бойни сцени? Оказва се, че може…

14. „Долината на боевете“ (Fight Valley 2016) – Силният женски каст тук също се оказва недостатъчен, за да видим добър MMA филм. Холи Холм, Крис Сайборг и Катлин Чуукагиан се постараха доста, за да помогнат на Сузи Челек и Миеша Тейт, но това не се оказа достатъчно.

13. „Хлапето от Филаделфия“ (The Philly Kid 2012) – Майкъл Джей Уайт е един от онези пионери, които направиха успешна транзиция между спорта и киното. Тук успехът му обаче е спорен, макар филмът да има своите почитатели отвъд океана.

12. „Никога не се предавай 2: Побоят“ (Never Back Down 2: The Beatdown 2011) – Някъде тук нещата започват да стават малко по-интересни. В наши очи това е един от добрите MMA филми, докато MMA Junkie вижда доста проблеми. Майкъл Джей Уайт отново е една от звездите, като тепърва имаме да го споменаваме в тази класации.

11. „Никога не се предавай 3: Без отказване“ (Never Back Down 3: No Surrender 2016) – Джей Уайт тук вече е малко поостарял, но все пак доказва, че възрастта е просто число. Тук вече виждаме и малко повече от задкулисието на смесените бойни изкуства в далечен Тайланд.

10. „Отказ“ (Tapped Out 2014) – Андерсон Силва се превръща в треньор на младо момче, което иска да отмъсти за смъртта на родителите си… Да, звучи, като сценарии на всеки втори филм по света, но все пак тук резултатът е приличен.

9. „Кръв и кости“ (Blood and Bone 2009) – Видимо е, че вече навлизаме в добрата половина от класацията, защото най-накрая се появява „Кръв и кости“. Едва ли ще преувеличим, ако кажем, че този филм е трамплинът на Майкъл Джей Уайт към голямото кино.

8. „Щети“ (Damage 2009) – 2009 година е годината, в която „Ледения“ Стив Остин направи опит, за да тръгне по пътя на Дуейн Джонсън „Скалата“. Категорично заявяваме, че актьорският му талант е почти нулев, но умението да раздава престорени тупаници си остава ненадминато.

7. „Никога не се предавай“ (Never Back Down 2008) – Първият филм от поредицата е една от големите класики в жанра. Виждаме не само добра актьорска игра от Шон Фарис и Сам Гигандет, но и доста добра история, която дава нужния смисъл на уличните и MMA боеве.

6. „Уличен бой“ (Fighting 2009) – Чанинг Тейтън е един от най-сексапилните актьори днес, но преди този му статут го видяхме да блести в ролята на Шон МакАртър в „Уличен бой“. Тук е разказана отлично историята на момче, което има скрит талант, но е принудено да се занимава със сенчестите кръгове в Ню Йорк, за да преследва мечтите си.

5. „Кралство“ (Kingdom 2014-17) – Това е единственият сериал в класацията, но какво място само получава. В продължение на 40 епизода Франк Грило демонстрира сериозен талант, както пред камерата, така и с малките ръкавици. Поредицата неслучайно се нарежда и сред някои от най-добрите заглавия изобщо в историята на телевизията.

4. „Червен колан“ (Redbelt 2008) – Този филм може и да мина под радарите през далечната вече 2008 г., но все пак е достигнал до достатъчно хора, че да може днес да бъде считан за една от класиките в спортния жанр. Чиветел Еджиофор и Тим Алън играят в него, така че едва ли е трудно да се досетим, че заглавието си струва.

3. „Тежка категория“ (Here Comes the Boom 2012) – Кевин Джеймс съсвсем не е първото име, което изскача в съзнанието на човек, когато се сети за MMA филми, но, ако се върнем десетина години назад, ще си припомним тази комедийна класика, в която един от звездните почитатели на спорта изживява мечтата си да се качи на октагона.

2. „Подсинена“ (Bruised 2020) – Хали Бери отдавна вече излезе от амплоато на момичето на Бонд, но това не означава непременно, че е нещо лошо. „Подсинена“ може и да не е най-стойностната кино-продукция на света, но за MMA атлетите е нещо, като наръчник за оцеляване в един от най-жестоките спортове на планетата.

1. „Бойна кръв“ (Warrior 2011) – Тук вече не виждаме никакво място за спорове и дебати. „Бойна кръв“ е най-великият MMA филм на всички времена. Това е благодарение на удивителния Том Харди, който и в реалния живот е BJJ майстор. Ако не сте гледали това заглавие, трябва час по-скоро да поправите този пропуск в живота си.

тагове: