Начало ММА Морено и Франс влизат в спор за титла на UFC (СНИМКА)

Морено и Франс влизат в спор за титла на UFC (СНИМКА)

Морено и Франс влизат в спор за титла на UFC (СНИМКА)
0

Брандън Морено ще се състезава срещу Кай-Кара Франс за временната титла на UFC в категория „муха“. Сблъсъкът е предвиден за събитието UFC 277, което ще се проведе на 30 юли в Далас, Тексас. Двамата са съответно под номер 1 и номер 2 в ранглистата на тази дивизия като пред тях е шампиона – Дейвесон Фигейредо. Морено и Франс вече имат един двубой в октагона. Те се срещнаха през 2019 година като до успех, с единодушно съдийско решение, стигна Морено.

Морено е бившият шампион в дивизията. Той спечели в средата на юни 2021 година пояса в категорията, надделявайки със събмишън в третия рунд над бившия тогава шампион Фигейредо. Нещата се промениха обаче през този януари. Тогава бразилецът си върна пояса след успех с решение. Брандън има баланс от 20 победи, 2 равенства и 6 загуби в ММА. Цели 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 11 след събмишън). 28-годишният боец нямаше загуба в октагона повече от 3 години (преди тази от Фигейредо). За последно това се случи на UFC Fight Night 129, състояло се на 19 май 2018 година когато Морено падна с решение от Алешандре Пантоя. От тогава насам мексиканският боец е спечелил 5 срещи и е завършил 2 с равенство (срещу Аскар Аскаров и срещу Дейвесон Фигейредо в първия сблъсък между двамата). Последните три срещи на Морено са равенство, успех и поражение от настоящия шампион.

Кай-Кара Франс е с баланс от 24 победи и 9 загуби в ММА. Спечелил е 14 срещи преди финалния гонг (11 с нокаут и 3 след събмишън). 29-годишният новозеландец е в UFC от 2018 година като за този период е спечелил 7 двубоя, а други 2 е загубил (от Морено и Брендън Ройвъл). Франс се намира в серия от три поредни успеха (нокаут в първия рунд срещу Рожерио Бонторин, технически нокаут в първия рунд срещу Коди Гарбранд и успех с решение над Аскар Аскаров).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".