Начало ММА На този ден: Пауло Коста срещу Йоел Ромеро

На този ден: Пауло Коста срещу Йоел Ромеро

На този ден: Пауло Коста срещу Йоел Ромеро
0

На днешната дата през 2019г. видяхме една ММА битка, която се превърна в класика на UFC. Бразилецът Пауло Коста се изправи срещу кубинецът Йоел Ромеро в мач в средна категория.

Двубоят трябваше да излъчи следващия съперник на шампиона Израел Адесаня. Двамата атлети не разочароваха публиката и си спретнаха истинска касапница, която се изигра главно в стойка.

Пръв на земята падна Ромеро, който беше намерен от брилянтно ляво кроше на Коста. Секунди по-късно обаче, бразилецът също падна на земята, докато се опитваше да довърши Ромеро, вследствие на дясно кроше.

Вторият и третият рунд отново видяха наситени действия от бойците като за цялата среща те осъществиха само два тейкдауна.

До ден днешен изходът от срещата се счита за едно от спорните съдийски решения. По статистика Ромеро е вкарал почти двойно повече попадения в главата на Коста, който обаче пласира по-значимите, а и беше по-активен в атаките си в тялото, както и в настъпателната си стратегия.

В крайна сметка срещата беше отсъдена в полза на Коста и той се изправи срещу Израел Адесаня в първия си шампионски двубой.

Насладете се и на цялата среща:

тагове: