Начало ММА Непобеденият Грегор Гилеспи с шанс да срещне Кевин Лий

Непобеденият Грегор Гилеспи с шанс да срещне Кевин Лий

Непобеденият Грегор Гилеспи с шанс да срещне Кевин Лий
0

Поредно тежко предизвикателство се задава за Кевин Лий. Боецът от лека категория в UFC е в серия от две поредни загуби, а сега се очертава да се изправи срещу непобеден боец. От ръководството на най-престижната ММА верига в света подготвят битка между него и Грегор Гилеспи. Въпреки че срещата не е обявена все още официално, говори се, че тя ще бъде по време на UFC 244 на 2-ри ноември в зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк. Там в клетката ще влязат и Нейт Диаз срещу Хорхе Масвидал.

Ако това се потвърди, 27-годишният Кевин Лий ще направи символично завръщане при леките. През май той направи неуспешен дебют в полусредна категория срещу Рафаел дос Анхос, като бе отказах в четвъртия рунд със задушаване по време на главната битка на UFC Fight Night 151. Преди това претърпя разочарование и в края на годината, като през декември за втори път в кариерата си загуби от Ал Якуинта.

32-годишният Гилеспи пък е в страхотна серия от 13-0 победи. Шест от тези битки бяха в октагона на UFC. Той обаче не е влизал доста време в клетката, като последната му среща бе през януари. Тогава американският боец отказа с технически нокаут Янси Медейрос.