Начало ММА Официално: Медейрос срещу Ваната в Ню Мексико през февруари

Официално: Медейрос срещу Ваната в Ню Мексико през февруари

Официално: Медейрос срещу Ваната в Ню Мексико през февруари
0

Сблъсъкът между двамата ще бъде в лека категория.

Янси Медейрос ще спори с Ландо Ваната на събитието UFC Fight Night 167, което ще се проведе в Рио Ранчо, Ню Мексико на 15 февруари 2020 година.

Янсе Медейрос има баланс от 15 победи и 6 загуби в ММА. Интересното е, че 12 от спечелените му сблъсъци са завършвали преди финалния гонг (8 с нокаут и 4 със събмишън). Откакто е част от UFC, хаваецът има 6 успеха и 6 поражения. Последните две години не са успешни за него като „Детето“ записа 2 загуби. Първата дойде през 2018 на UFC Fight Night 126, където Медейрос загуби с технически нокаут в първия рунд от Доналд Сероне. Втората в началото на тази година. Тя отново дойде след технически нокаут във втория рунд от Грегор Гилеспи. Той ще търси първа победа от декември 2017 година.

Ландо Ваната е с баланс от 10 успеха, 4 загуби и 2 равенства. И той, както Медейрос е постигнал внушителен процент спечелени сблъсъци преди финалния гонг (90 % – 9 срещи – 4 с нокаут и 5 след събмишън). Откакто е в UFC, 27-годишният американски боец има само 2 победи в 8 срещи (2 равенства и 4 загуби). Интересното е че и той, както Медейрос преди да дебютира за най-известната ММА организация в света е нямал загуба в клетката (8 победи). През настоящата година Ваната записа победа над Маркос Мариано със събмишън на UFC 234, a през септември загуби с решение от Марк Диакиезе на UFC Fight Night 160.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".