Начало ММА Най-големите престъпници в ММА
0

Най-големите престъпници в ММА

Най-големите престъпници в ММА
0

Смесените бойни изкуства са изпълнени с насилие и болка. Вероятно това е и причината много от състезателите да се проявяват като такива и в живота, като често попадат в полицейските сводки.  Има обаче и много случаи, в които бойците извършват доста тежки престъпления и заради тях лежат в затвора.

Запознаваме ви с някой от най-тежките случаи:

Джо Сонг
Записа кратък престой в UFC като боец, а след това взе участие във филма „Остин Пауърс“. Там играе злодей, но в действителност се оказа, че в живота е още по-голям злодей.

Сонг е задържан от полицията през 2008 година, а след ДНК тест се оказва, че е отвлякъл, измъчвал и изнасилил жена. Осъден е на доживотен затвор, а там пребива до смърт съкилийника си.

Лий Мъри
Започва криминалния си път преди да влезе в ММА. Осъден за разпространение на наркотици, но избяга голяма присъда и става професионален боец. Записва 12 мача, един от които в UFC. Прекратява кариерата си, след като е намушкан в уличен бой. Става член на зловеща банда, която извършва най-големия грабеж в историята на Великобритания.

Мъри и съучастниците му отвличат банков мениджър, вземат семейството му за заложници и го принуждават да отвори сейфа. Успяват да избягат с 53 милиона паунда. Три месеца по-късно обаче са заловени и Мъри е осъден на 25 години затвор.

Джаред Уиат
Започва кариера в ММА, печели един двубой, но извършва ужасяващо престъпление. През 2010 година по време на тренировка със своя партньор и приятел Тейлър Пауъл решават да вземат халюциогенни гъби. Действието им започва бързо, а Уиат решава, че съперникът му е Сатаната.

В гнева си разкъсва буквално лицето на своя спаринг партньор, реже собствения си език, реже части от своето и на Пауъл тяло и ги слага на скара. Признава се за виновен и и получава присъда от 50 години.

Вячеслав Дацик
Дацик се пробва в ММА, тайландски бокс и кикбокс, но никъде не успява да се справи добре. Постепенно започват проблемите му със закона. През 2007 година е арестуван за участие в грабежи на магазини за модбилни телефони и вкаран в психиатрична клиника. Бяга от там през 2010 година и успява да стигне до орвегия. Иска политическо убежище, но му е отказано. Екстрадиран е в Русия, където влиза в затвора и е пуснат на свобода през 2016 година. Отново обаче е арестуван за нападение и лежи още 3 години зад решетките. В момента отново е активен професионален боец.

Майк Уайтхед
За разлика от останалите в списъка, той има сериозен актив в бойните спортове – 27 победи и 8 загуби. През 2010 година е арестуван за изнасилване на две жени, с които се познавал преди случилото се. Сключва споразумение и и след 3 години е освободен от затвора. В момента отново се бие в лигата по ММА за военни.

Джонатан Копенхавер
Бивш боец от UFC и Белатор, който има рекорд 14 победи и 5 загуби в двете организации. През 2014 година е арестуван с общо 34 обвинения, сред които изнасилване и побой над бившата си приятелка, която получава общо 18 счупвания.

Вече има няколко години в затвора, а наскоро пазач го спасява от самоубийство. Копенхавер завързал чаршафите си и опитал да се обеси с тях, но в последният момент се намесва охранителя и осуетява опита му.

Джеръми Джаксън
Изиграва 14 професионални двубоя, а два от тях са в UFC. През 2014 година кариерата му приключва, след като нахлува в дома на бившата си приятелка, ограбва я, а след това я изнасилва. Признава се за виновен в съда и в момента излежава 25-годишна присъда.

Александър Емелианенко
Малкият брат на легендата Фьодор лежа в затвора за изнасилване на своята прислужница и отнемане на паспорта ѝ. Пледира, че е невинен и не е извършил такова деяние, но получава 4 години затвор. Излиза предсрочно след 2 години и възобновява кариерата си.