Начало ММА Наказаха Родригес за 6 месеца заради непотвърдена локация
0

Наказаха Родригес за 6 месеца заради непотвърдена локация

Наказаха Родригес за 6 месеца заради непотвърдена локация
0

Яир Родригес ще трябва да почака известно време, преди да поднови кариерата си в UFC.

Боецът в категория “перо” получи 6-месечно наказание от Американската антидопингова агенция, след като три пъти  не успя да подаде навреме местоположението си за тестване в рамките на 12 месеца.

“Както всички спортисти на UFC, Родригес е член на регистрираните за тестване бойци и има определени отговорности, които ни позволяват да го откриваме за вземане на проби. Коректната информация е от ключово значение за ефективното прилагане на програмата, защото позволява на антидопинговите организации да вземат проби без предизвестие”, се казва в официалното съобщение на USADA.

Наказанието на Яир Родригес влиза в сила от 8 септември, което означава, че ще може да се бие отново най-рано след 8 март 2021 г. 

Шефът на UFC Дейна Уайт наскоро спомена, че е възможно Родригес да изпадне от сметките за известно време, след като по-рано през годината е бил потърсен за мач срещу Забит Магомедшарипов.

“Не мисля, че скоро ще го видим да се бие. Не знам какъв е случаят с него. В интерес на истината – не е моя работа какво става там. Когато излезе, ще разберем. Това не е работа на UFC”.