Начало ММА Намаюнас записа първа победа в „муха“ срещу Рибас

Намаюнас записа първа победа в „муха“ срещу Рибас

Намаюнас записа първа победа в „муха“ срещу Рибас
0

Роуз Намаюнас (13:6) постигна първата си победа в UFC, откакто се качи при по-тежките дами в „муха“. Този път тя се наложи с убедително съдийско решение (49:46, 49:46, 48:47) над Аманда Рибас (12:5) в главното събитие на UFC Vegas 89.

Американката бе изключително фокусирана върху всяко едно от действията си в октагона и това даде резултат в дългосрочен план. Бразилката привидно бе по-активна с по-голяма динамика в движението си и повечето опити за тейкдауни. Точността и силата обаче бяха на страната на Роуз.

„Тъг“ преобърна почти всяка ситуация, при която бе свалена на земята, за да спечели контрола, а при боя в стойка предвиждаше опитите за ритници, за да избегне по-тежките поражения. Единствено един ритник със завъртане в стомаха в първия рунд успя да мине и да нарани Намаюнас, но тя се отърси от болката и продължи по предварителния план.

В крайна сметка бразилското джу-джицу на Роуз Намаюнас се оказа по-силно от джудото на Аманда Рибас, а в понеделник очакваме бившата шампионка в „сламка“ да се появи в топ 15 при „мухите“.