Начало Бокс Братя Пулеви все пак ще се бият за шампионски пояси в София

Братя Пулеви все пак ще се бият за шампионски пояси в София

Братя Пулеви все пак ще се бият за шампионски пояси в София
0

Кубрат и Тервел Пулеви ще се боксират за шампионски пояси идната седмица в столичната зала „Арена София“, макар и с известни корекции от първоначалната идея.

„Кобрата“ (30:3) и Игор Шевадзуцкий (11:1) ще си оспорват интерконтиненталната титла на WBA в тежка категория, след като Махмуд Чар трябваше да се оттегли поради контузия и да задържи редовната титла на асоциацията със себе си. И двете отличия обаче са със статут на задължителен претендент за световния пояс, който е притежание на Олександър Усик в момента.

Тервел Пулев (18:1) от своя страна ще се бие с Роли Ламбер Фогум (16:2:1) за континенталния пояс на WBA в полутежка категория Първичните намерения бяха за интерконтиненталната титла, но и тук разликата не е съществена с оглед наличието на прекалено много пояси в портфолиото на всяка една от големите боксови федерации.

Боксовата гала е предвидена за 30 март (събота), а екипът на Boec.bg ще присъства на събитието, за да ви информира своевременно за всичко по-интересно, което ще се случи на ринга и около него.