Начало ММА Нейт Диаз иска да се завърне срещу Порие или Оливейра

Нейт Диаз иска да се завърне срещу Порие или Оливейра

Нейт Диаз иска да се завърне срещу Порие или Оливейра
0

Нейт Диаз е твърдо решен да се завърне в Октагона през настоящата година.

По-малкият от братята Диаз не се е бил от 2019-та, когато претърпя поражение от Хорхе Масвидал в мача за определяне на „Най-лошото коп*ле на земята“.

35-годишният ветеран дори назова две имена, които биха представлявали най-голям интерес за самия него. Според Нейт, достойни опоненти за неговото завръщане в клетката биха били бившият междинен шампион в лека категория Дъстин Порие и намиращия се в серия от 8 поредни победи Чарлз Оливейра.

Порие и Нейт трябваше да се бия на UFC 230 през 2018-та, но тогава „Диаманта“ се отказа от двубоя заради контузия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Boxing MMA UFC Bellator (@combat.paradise)

„Времето е подходящо за моето завръщане“, сподели Нейт пред ESPN.

„С Дъстин трябваше да се бием отдавна, но тогава го хвана страх и се изниза. Победата над Конър го направи идеален противник за мен. Това ще е голям двубой и феновете със сигурност искат да го видят.

„Ако такъв двубой не може да се осъществи, искам мач с Чарлз Оливейра. Харесвам победителите и искам да се изправя срещу тях. Това са двете имена, които ме вълнуват“, добави Диаз.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Charles Oliveira (@charlesdobronxs)

Нейт не забрави и да уточни, че няма намерение да сваля килограми, за да влезе в лека категория. Според калифорниецът, мач срещу Порие или Оливейра трябва да се проведе в полусредна категория.