Начало ММА Макгрегър – Порие II възможен само в лека категория

Макгрегър – Порие II възможен само в лека категория

Макгрегър – Порие II възможен само в лека категория
0

Мераците за реванш между Конър Макгрегър и Дъстин Порие в полусредна категория бяха охладени от президента на UFC – Дейна Уайт.

Първата среща между тях от 2014-та се проведе в категория „перо“, но оттогава и двамата боици се качиха в горните дивизии на UFC.

Embed from Getty Images

През последните седмици усилено се заговори, че евентуален втори мач между ирландеца и американеца ще се проведе именно в полусредната дивизия, но шефът на компанията не е никак впечатлен от тази идея

Последният двубой на „Всеизвестния“ бе именно при 77-килограмовите, надвивайки Доналд Серони още в първия рунд. Дъстин пък никога не се е бил в по-висока дивизия от леката, където преди година бе междинен шампион.

Снимка: БТА

Ако такъв мач се състои, то той ще е в лека категория„, отсече Уайт.

„Няма как да организираме мулти-милионен двубой като този и той да е без категория или в полусредната дивизия. Това ще е губене на време.

„Нито Конър, нито Дъстин са в ранкинг листата при 77-килограмовите, а в същото време такъв мач няма да има значение и за леката категория.

„Няма никаква логика да се бият в по-тежката. Има прекалено много организации, които уреждат безсмислени двубои. Може да ги наблюдавате всеки уикенд. В UFC нещата не се случват така“, допълни Дейна Уайт.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.