Начало ММА Непобеден чеченец подписа с UFC и ще дебютира на Бойния остров

Непобеден чеченец подписа с UFC и ще дебютира на Бойния остров

Непобеден чеченец подписа с UFC и ще дебютира на Бойния остров
0

Чеченският боец Хамзат Чимаев подписа с UFC. Той ще дебютира за ММА организацията на 15 юли, на събитието UFC on ESPN 13, което ще се проведе на „Бойния остров“ Яс в Абу Даби. Негов съперник ще бъде Джон Филипс, а сблъсъкът е в средна категория.

26-годишният Чимаев има страхотен баланс от 6 победи в 6 срещи. Той е приключил всичките си двубои преди финалния гонг (3 с нокаут и 3 след събмишън). Чеченецът, който представя Швеция, дебютира в ММА през 2018 година, нокаутирайки Гард Олве Саген. След още един успех, Чимаев подписва с „Brave CF“ като за период от по-малко от година (между ноември 2018 и октомври 2019 година) боецът записва 4 поредни победи, с което си спечелва и вниманието на най-известната ММА организация в света – UFC.

Дали чеченецът ще продължи с победите в клетката, предстои да разберем.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".