Начало ММА Никола Дипчиков се завръща на ACA 132

Никола Дипчиков се завръща на ACA 132

Никола Дипчиков се завръща на ACA 132
0

Българският боец Никола Дипчиков, който е един най-добрите състезатели в средна категория на Absolute Championship Akhmat – ACA, ще се завърне на събитието ACA 132, което ще се проведе на 19 ноември в „Минск Арена“ в столицата на Беларус. Негов противник ще бъде Крис Хъникът.

Хъникът има баланс от 13 победи и 4 загуби в ММА. Той е спечелил 6 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 1 след събмишън). 33-годишният американски боец стартира кариерата си през 2013 в UPC Unlimited, а година по-късно подписва с Белатор. Именно там Хъникът изкарва най-голяма част от своята професионална кариера – 5 години. За този период той печели 7 срещи и губи други 3.

Дипчиков, от своя страна е с баланс от 20 успеха и 8 поражения в ММА като цели 17 срещи той е спечелил преди финалния гонг (16 с нокаут и 1 след събмишън).

Припомняме, че родната звезда в смесените бойни изкуства допусна първа загуба във втората най-рейтингова ММА организация в света, падайки с технически нокаут във втория рунд от Магомедрасул Гасанов. Двамата премериха сили в спор за временната титла в средна категория на веригата „Аbsolute Championship Akhmat“ – ACA. Битката се изигра в столицата на Беларус – Минск.

Преди сблъсъка с Гасанов, Дипчиков беше в серия от 3 поредни победи в ACA, като и трите приключиха с нокаут в първия рунд.