Начало ММА Новия Хабиб с нова цел след успех номер 30 (СНИМКА)

Новия Хабиб с нова цел след успех номер 30 (СНИМКА)

Новия Хабиб с нова цел след успех номер 30 (СНИМКА)
0

Мохамед Мокаев не може да намери място от радост след като дебютира по най-добрия начин в UFC – успех със задушаване само 58 секунди след стартовия гонг срещу Коди Дърдън на събитието UFC Fight Night 204, провело се през уикенда.

Победата впечатли друга изгряваща звезда от най-известната ММА верига в света – Хамзат Чимаев, който обяви младият талант за бъдещ шампион.

Още на кантара пролича емоционалният заряд на младият боец като той беше близо да се сбие с противника си, но Дейна Уайт и охраната се намесиха навреме и прекъснаха опита му.

Дагестанецът Мокаев се състезава за Англия. Той описа и следващата си цел, а именно топ 15 в категория „муха“.

21-годишният Мохамед Мокаев има баланс от 7 победи от 7 срещи в професионалната си ММА кариера (един сблъсък е обявен за несъстоял се проди непозволен удар – срещу Ибрахим Наврузов в Brave CF). Роденият през 21 век боец е спечелил 5 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 3 след събмишън). Руснакът представя Англия.

Професионалната му кариера стартира през 2020 година в Brave CF, но впечатляващото е, че преди това има 23 победи от 23 срещи при аматьорите като първият му сблъсък е през 2015 година, когато Мокаев е на едва 16 години. При професионалистите той печели при дебюта си с решение над Глен Маквейх на 1 август 2020 година, а след това продължава с още 3 успеха в тази верига и 2 в английската Celtic Gladiator – CG. За последно, преди сблъсъска с Дърдън, Мокаев надделя над Блейн О’Дрискол със събмишън във втория рунд на събитието Brave CF 54.