Начало Сумо Аоияма се изправя срещу непобеден сумист (ВИДЕО)

Аоияма се изправя срещу непобеден сумист (ВИДЕО)

Аоияма се изправя срещу непобеден сумист (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма вече е с пет поражения на силния пролетен турнир „Хару Башо“, който се провежда в японския град Осака.

В схватка от осмия кръг в надпреварата българинът, който е с ранг „меагашира-10“ падна от „меагашира-8“ Чийошома с хватката „окуридаши“. След поражението Аоияма вече има баланс от 3 победи и 5 загуби като е в негативна серия от 3 поредни поражения.

Лидер след осмия кръг е „маегашира-7“ Такаясу, който е бивш носител на втория по сила индивидуален ранг в сумото – „озеки“. Той е единственият сумист в състезанието, който няма допуснато поражение.

При последното си качване на дохиото той срази „меагашира-9“ Вакамотохару, записвайки осма победа от осем срещи.

Именно Такаясу е днешният противник на Даниел Иванов – Аоияма. Победа за българина би означавало, че ще спре негативната си серия, както и шанс за преследвачите на Такаясу – последният шампион „озеки“ Митакеуми, „секиваке“ Вакатакакаге и „меагашира-6“ Котоновака. Тримата имат по 7 успеха и 1 поражение до момента в надпреварата.

През миналата година, на същото състезание, до успех стигна българският сумист.

Припомняме, че единственият „йокодзуна“ – Терунофуджи се отказа от участие в турнира заради контузии на дясната пета и лявото коляно, които вероятно ще го извадят от спорта за един месец. Оттеглянето е първо за него в четири турнира като „велик шампион“, след като спечели първите си два с най-високия ранг в сумото.