Начало ММА Новият шампион на PFL Bellator: Няма проблем да изчакам Франсис Нгану до края на годината

Новият шампион на PFL Bellator: Няма проблем да изчакам Франсис Нгану до края на годината

Новият шампион на PFL Bellator: Няма проблем да изчакам Франсис Нгану до края на годината
0

Измина вече една година, откакто Франсис Нгану подписа с PFL, за да смени веригата, в която да практикува своя MMA. Но договорът си е договор и той ще трябва рано или късно да сложи пауза на изгряващата си боксова кариера, за да спази уговорката. Тя включва двубой срещу новопровъзгласения шампион на новата смесена организация с Bellator. Ренан Ферейра надви Райън Бадер преди няколко седмици и се превърна именно във въпросния опонент на „Хищника“.

Бразилецът междувременно бе запитан от MMA Junkie, дали е готов да даде пространство на камерунеца, за да осъществи мечтата си, а той отговори утвърдително.

Няма проблем да изчакам. Мога да търпя до средата на година или дори до края на 2024 г. Получава се добре за мен, защото ще се възползвам, за да почина. Участвам в турнирите на PFL вече трета поредна година, тъй че имам нужда от известно време за отпочиване. Освен това ще поработя върху себе си. Ще изостря оръжията, ще науча нови трикове, за да ги използвам срещу Франсис“, сподели Ферейра.

В рамките на по-малко от 3 години Ренан влезе в клетката цели 11 пъти. Това са приблизително по 4 срещи на година, което би амортизирало тялото много по-бързо, отколкото в други вериги, където някои бойци дори понякога изкарват повече от 12 месеца без активност.

Припомняме, че Франсис Нгану гарантира на своя съперник $1 млн., независимо кой е той, още когато съобщи новината, че става част от PFL. Това ще е минимумът, с който Ренан Ферейра ще си тръгне от клетката, когато един ден я сподели с един от най-великите в този спорт.

Сега на дневен ред за „Хищника“ е боксовата битка с Антъни Джошуа, която ще се проведе този уикенд в Рияд.