Начало ММА „Новият Хабиб“ излиза срещу шампион в следващия си сблъсък в UFC

„Новият Хабиб“ излиза срещу шампион в следващия си сблъсък в UFC

„Новият Хабиб“ излиза срещу шампион в следващия си сблъсък в UFC
0

Мохамед Мокаев, известен с прозвището си „Новият Хабиб“, научи името на следващия си противник в октагона. Това е шампионът на LFA в категория „муха“ – Чарлз Джонсън. Сблъсъкът ще се проведе на 23 юли, на събитието UFC Fight Night 212, което ще се състои в Лондон. Това ще бъде и дебют за Джонсън в най-известната ММА верига в света.

Припомняме, че най-младият боец в UFC – Мокаев дебютира по най-добрия начин в компанията – успех със задушаване само 58 секунди след стартовия гонг срещу друг американски боец – Коди Дърдън на събитието UFC Fight Night 204, провело се преди седмица.

Победата впечатли друга изгряваща звезда от най-известната ММА верига в света – Хамзат Чимаев, който обяви младия талант за бъдещ шампион.

Още на кантара пролича емоционалният заряд на младия боец като той беше близо да се сбие с противника си, но Дейна Уайт и охраната се намесиха навреме и прекъснаха опита му.

21-годишният Мохамед Мокаев има баланс от 7 победи от 7 срещи в професионалната си ММА кариера (един сблъсък е обявен за несъстоял се проди непозволен удар – срещу Ибрахим Наврузов в Brave CF). Роденият през 21 век боец е спечелил 5 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 3 след събмишън). Дагестанецът представя Англия и се състезава в категория „муха“.

Професионалната му кариера стартира през 2020 година в Brave CF, но впечатляващото е, че преди това има 23 победи от 23 срещи при аматьорите като първият му сблъсък е през 2015 година, когато Мокаев е на едва 16 години. При професионалистите той печели при дебюта си с решение над Глен Маквейх на 1 август 2020 година, а след това продължава с още 3 успеха в тази верига и 2 в английската Celtic Gladiator – CG. За последно, преди сблъсъска с Дърдън, Мокаев надделя над Блейн О’Дрискол със събмишън във втория рунд на събитието Brave CF 54.

Чарлз Джонсън е с баланс от 11 успеха и 2 поражения в ММА. Цели 8 срещи той е спечелил преди финалния гонг (5 с нокаут и 3 след събмишън). 31-годишният боец е дългогодишен кадър на LFA и вече бивш шампион на компанията. Джонсън се намира в серия от 4 поредни победи, като за последно надделя над Чарлз Мота в шампионски сблъсък на събитието LFA 122, което се проведе на 21 януари. Американецът няма загуба от 2018 година насам!