Начало ММА Уволнен от UFC боец беше върнат в октагона

Уволнен от UFC боец беше върнат в октагона

Уволнен от UFC боец беше върнат в октагона
0

Чейс Шърман, който наскоро беше уволнен от най-известната ММА верига в света, беше върнат отново, за да спори с непобедения молдовски боец Александър Романов. Това се случи, след като Танер Бозър се оттегли и от UFC не успяха да уредят друг съперник на Романов за събитието UFC Fight Night 205, което ще се проведе този уикенд.

Шърман има баланс от 15 успеха и 9 поражения в ММА. 32-годишният американец се състезава в тежка категория. Той пристигна в UFC през 2020 година като спечели първия си двубой (срещу Исаак Вилянуева), но след това инкасира три поредни поражения – Андрей Арловски, Паркър Портър и Джейк Колиър.

Александър Романов е с баланс от 15 победи от 15 срещи. Още по-впечатляващото е, че молдовецът е постигнал почти всичките си успехи преди финалния гонг (6 с нокаут и 8 след събмишън). 31-годишният боец е бивш шампион на „Eagles FC“ в тежка категория. В края на септември 2019 година, Романов подписа с UFC. Първият му сблъсък за компанията трябваше да се проведе през април 2020 година – срещу Рафаел Песоа, но пандемията от коронавирус отложи дебюта му. Последва нов такъв – срещу Марчин Тибура, но молдовският боец се оттегли от двубоя поради съмнения за COVID-19. Въпреки това септември 2020 година насам той регистрира 4 поредни победи (над Роке Мартинес (събмишън във втория рунд), Маркос Рожерио де Лима (технически събмишън), Хуан Ешпино (решение) и Джаред Вандераа (технически нокаут във втория рунд)).