Начало ММА Обявиха новите COVID мерки в UFC

Обявиха новите COVID мерки в UFC

Обявиха новите COVID мерки в UFC
0

Светът продължава да се бори с пандемията от COVID-19 и на големите спортни първенства и лиги се налага да прилагат различни процедури и мерки по този повод. Най-голямата ММА организация в света UFC не прави изключение. Особено когато информациите за САЩ е че към момента има средно по 550 000 зарадени на ден.

С наближаване на първото събитие за 2022 г., което е на 15-ти януари, от веригата  съставиха нов протокол. Той бе разпространен до атлетите и техните отбори.

Задължителни тестове за COVID-19

Спортистите и техният екип трябва да преминат през три теста преди битка. Първият тест ще се проведе собственоръчно, с помощта на комплект за домашен тест, изпратен от промоцията, и ще се проведе преди пътуването. Тестовете ще трябва да бъдат проведени и изпратени по пощата в същия ден, когато са получени, за да се осигури подходящо време за изпълнение.

Ако Тест 1 е отрицателен, Тест 2 ще бъде взимане на проба (с тампон и секрет от гърлото) при пристигане в хотела. Бойците и екипите им трябва да се поставят под карантина или в хотелската си стая, или в стаята за тренировка, докато резултатите от теста са готови. Контактът с който и да е извън екипа през това време е забранен.

Ако Тест 2 е отрицателен, бойците могат да продължат с дейности си в седмицата на боя. Спортистите ще направят трети и последен тест сутринта на кантара, в деня преди двубоя. След теста атлетите и екипът им трябва да се поставят под карантина, докато получат отрицателни резултати от теста.

Ако тестът е положителен, лицето трябва да остане в стаята си и да изчака допълнителни инструкции.

Какво се случва след положителен тест

Лицата, които имат положителен тест, трябва да спазват указанията на местните власти за карантина и пътуване. Ако някой в ​​лагера даде положителен тест, медицинският персонал на UFC ще определи дали на боеца ще бъде разрешено да се бие или ще трябва да следва същите указания на местните власти, както ако самите те са дали положителна проба.

Задължително носене на маски

Всички спортисти, независимо от статуса си на ваксинация, ще трябва да носят маски, които покриват лицето им, когато не се състезават. Треньорите и всички останали от екипа трябва да носят маски през цялото време.

Препоръки

UFC препоръчва на бойците да следват указанията на здравните власти, включително миене на ръце, ограничаване на физическия контакт, социално дистанциране и носене на маски за лице. Ако боец ​​или човек от екипа му има симптоми, те са инструктирани незабавно да уведомят персонала на UFC.

тагове: