Начало ММА Очаква ни ветеранска битка при най-тежките в UFC

Очаква ни ветеранска битка при най-тежките в UFC

Очаква ни ветеранска битка при най-тежките в UFC
0

Бен Ротуел ще спори в октагона срещу Филипе Линс на събитието UFC Fight Night 187, което ще се проведе на 13 март. Сблъскът ще бъде в тежка категория.

Ротуел има баланс от 38 победи и 13 загуби в ММА. Цели 34 срещи той е спечелил преди финалния гонг (28 с нокаут и 6 след събмишън). 39-годишният американски боец има дълъг стаж в UFC. Ротуел има общо 15 срещи в най-известната ММА верига в света като е станал краен победител в 8 от тях. През 2019 година той се завърна в окагона след отсъствие от повече от 3 години, но загуби от Благой Иванов. Последва още един неуспех – от бившия шампион – Андрей Арловски. В края на същата година Ротуел надделя над Стефан Струве, а през миналия сезон победи и Овинс Сен Прю. През октомври обаче Марчин Тибура спря серията му от две поредни победи, записвайки поражение с единодушно съдийско решение на UFC Fight Night 179.

Филипе Линс е с баланс от 14 успеха и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 4 след събмишън). 35-годишният бразилец се намираше в серия от 4 поредни успеха като всички, той осъществи през 2018 година (технически нокаут над Алекс Никълсън, Джаред Рошолд и Джош Копланд и успех със събмишън в първия рунд над Кайо Аленкар) преди да дебютира в UFC. През миналия сезон той направи неуспешен дебют за компанията, след като загуби от Андрей Арловски на UFC Fight Night 171. Танер Босер продължи пропадането на Линс, нокаутирайки го още в първия рунд на срещата им, която се състоя в края на юни. Дали не е време Линс да запише първи успех в UFC, предстои да разберем!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".