Начало ММА Украински шампион подписа и ще дебютира в UFC

Украински шампион подписа и ще дебютира в UFC

Украински шампион подписа и ще дебютира в UFC
0

Украинeцът Аскар Можаров е най-новото попълнение на UFC. 26-годишният боец е родом от Черноморск, Одеса. Състезава се в тежка категория и е бивш шампион на украински вериги в смесените бойни изкуства.

Можаров има баланс от 21 победи и 8 загуби в ММА. Той е спечелил цели 19 срещи преди финалния гонг (13 с нокаут и 6 след събмишън). Неговата професионална кариера стартира преди 7 години когато той е едва на 19 години. Това обаче не му пречи в първите си 7 срещи да запише 7 победи, 5 от които приключват преди края на първия рунд. Въпреки възрастта си Можаров е бил част от над 10 ММА вериги по цял свят, включително и в китайската Rebel FC и американската Titan FC. Украинецът се намира в серия от 3 поредни победи, постигнати през миналата 2020 година. И трите срещи Можаров приключва преди финалния гонг (с технически нокаут).

След като подписа с най-известната ММА верига в света, Можаров получи и първи противник. Това ще бъде ветеранът Бен Ротуел. Срещата между двамата e част от събитието UFC Fight Night 188, което ще се състои на 22 май в Лас Вегас, Невада.