Начало ММА Официално: Анкалаев срещу Лунджиамбула на 9 ноември в Москва

Официално: Анкалаев срещу Лунджиамбула на 9 ноември в Москва

Официално: Анкалаев срещу Лунджиамбула на 9 ноември в Москва
0

Още една среща бе обявена за събитието ,,UFC Fight Night 163“ , което ще се проведе в руската столица Москва на 9 ноември.

Местният любимец Магомед Анкалаев ще се изправи срещу южноамериканеца Далча Лунджиамбула в сблъсък в полутежка категория.

Анкалаев е с баланс от 11 победи и 1 неуспех в ММА. Единствената му загуба е от Пол Крейг в дебютния му мач в UFC на 17 март 2018 година. От тогава насам дагестанецът има две победи в най-известната ММА верига в света. Първата дойде след технически нокаут в началния рунд срещу Марчин Прачнио през септември миналата година. Втората си победа, Анкалаев записа срещу Клидсън Абреу през февруари тази година и това ще бъде втори сблъсък за него през 2019 година.

Далча Лунджиамбула също има само една загуба в ММА. Южноамериканският боец има на сметката си и 10 победи като в дебюта си в UFC в края на юни, спечели срещу Декуън Таузънд с технически нокаут в третия рунд. За него това също ще бъде втори сблъсък за годината. Лунджиамбула е в серия от шест поредни победи в ММА.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".