Начало ММА Официално: PFL и Bellator вече са едно цяло

Официално: PFL и Bellator вече са едно цяло

Официално: PFL и Bellator вече са едно цяло
0

Днес сделката между Professional Fighters League и Bellator стана факт, след като за подобен интерес имаше информация през последните няколко месеца. Новината бе потвърдена от основателя на PFL – Дон Дейвис, пред The Financial Times.

Това тотално променя MMA картата в рамките на един ден. На практика виждате сливането на вторите по големите компании, за да се слеят в един лидер. Така вече разполагаме с 30% от всички бойци, класирани в топ 25 от Fight Matrix. С толкова разполагат и в UFC в момента“, сподели Дейвис пред изданието.

През август базираната в Саудитска Арабия компания Endeavor инвестира €100 млн. в PFL, за да постави основите на най-новата дивизия в организацията в Близкия Изток. Тогава се появиха и първите слухове, че се готви сливане с Bellator.

Все още публични данни за стойността на сливането не са известни, но се смята, че сумата е около €300 млн.

Очаква се първите събития под общата шапка да бъдат организирани по някое време в средата на 2024 г. Джейк Пол дори отправи покана към Нейт Диаз, за да бъдат част от първата подобна галавечер.

Припомняме, че Франсис Нгану по-рано тази година подписа договор за няколко мача с PFL, а дебютът му за веригата също е насрочена за средата на идната година. Освен това той сам обяви, че в основата на контракта му стои ръководна функция в изграждането на лига в Африка през идните няколко години.