Начало ММА Дон Дейвис: PFL е едва на 5 години, UFC на 30 г., но ние ще станем Шампионска лига (ВИДЕО)

Дон Дейвис: PFL е едва на 5 години, UFC на 30 г., но ние ще станем Шампионска лига (ВИДЕО)

Дон Дейвис: PFL е едва на 5 години, UFC на 30 г., но ние ще станем Шампионска лига (ВИДЕО)
0

Дон Дейвис е американски рисков капиталист и предприемач. Той е основател, председател и съсобственик на Професионалната бойна лига (PFL). Той даде интервю за Bloomberg, в което говори как организацията му набира все по-голяма популярност и даже успя да подпише договор с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.

Как измерване ръста ни? Трябва по един и същи начин мерите професионалната бойна лига и MMA, както всяка друга спортна лига като NBA. Има три показателя. Първо, качеството на спортистите. Колко топ бойци или топ-играчи имате в лигата. Второ, платена глобална дистрибуция. Трето, аудитория. Хората гледат медийния ви продукт. PFL е втора във всеки един от трите показатели. Втората ММА компания. Но по-важното – най-бързо растящата. Едва на 5г. е. UFC е на 30 г. А ние растем с 50% годишно. Не само сме втори, но и най-бързо растящите в света.

Правите решителни крачки. Буквално. Взехте Джейк Пол и Франсис Нгану. Кога ще ги видим на ринга?

И двамата – Джейк и Франсис ще водят новата платена дивизия PFL SuperFights. И двамата ще се бият през 2024 г. За догодина те са вероятно най-силно очакваните бойци в излъчваните по платените канали двубои. Франсис не е участвал в ММА от 2г. Джейк – никога. И двамата влизат в PFL от следващата година.

Сигурно мнозина ги очакват. Кажете ни за бизнеса. Вие стартирате в Близкия изток и Африка. Какъв е графикът?

Има няколко интересни неща. PFL е глобален спорт. Има милиони 650 млн. фенове на ММА по света и 80% от тях са в САЩ. Също като футбола. Хората си искат местните герои в прайм тайм. Искат да присъстват. Затова тази година много успешно стартирахме PFL Европа. В началото на следващата година стартира PLF Близък изток. PFL Африка започва в началото на 2025 г. Сега работим по PFL Китай, PFL Африка и PFL Япония. Накрая това ще стане истинска Шампионска лига в ММА. Ако може да вземем на заем термина от футбола. И победителят във всяка група ще се бие за титлата. Ние развиваме първата истинска спортна лига.