Начало ММА Клариса Шийлдс разкри защо не избра UFC
0

Клариса Шийлдс разкри защо не избра UFC

Клариса Шийлдс разкри защо не избра UFC
0

Двукратната олимпийска шампионка по бокс Клариса Шийлдс разкри защо е предпочела да се присъедини към веригата PFL, а не към UFC, когато е решила да влезе в света на професионалния ММА. Американката, която е считана за най-добрата професионална боксьорка в последните години, сподели че е преговаряла с Дейна Уайт, но условията му не са били подходящи за нея. 

„В разговора с Дейна разбрах, че той иска да потренирам няколко месеца и след това да се бия с най-добрата в моята дивизия. Това не е честно. Не ми дава достатъчно време да се уча. Ако ми дадат две години за подготовка, тогава ще се изправя срещу най-добрата. В преговорите с Дейна сякаш ставаше въпрос за една битка. От PFL ми предложиха да започна с по-ниско ниво на конкуренция и постепенно да кача трудността на опонентите. Това ще ми даде възможност и да се боксирам. Боксовата ми кариера не е приключила само защото тренирам ММА. Дори имам планиран боксов двубой за февруари, но още не е обявен“, заяви Шийлдс, която наскоро подписа договор с веригата PFL.

Към момента в „Professional Fighting League“ се състезава и друга дама, която е двукратен олимпийски шампион – Кайла Харисън. Тя е майстор на джудото и шампион в категория перо при дамите в PFL. Шийлдс приветства популярността на жените в ММА и счита, че в ММА жените са третирани по-добре, от колкото в професионалния бокс.

„Във всяка ММА гала има жени в бойната карта“

Клариса се готви за дебюта си в ММА в Албакърки заедно с бившата шампионка по бокс и кикбокс Холи Холм и хегемонът в полутежка категория Джон Джоунс. Те тренират под ръководството на Майк Уинкълджон и Грег Джаксън.

„Мога да тренирам с часове в клетката и да се уча от Джоунс. Току що прекарах и два часа с Холи Холм. Тя ми показа малко тънкости в кикбокса. Тя рита толкова бързо и силно“

Цялото интервю с Клариса Шийлдс можете да гледате тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".