Начало Видео Когато Андерсън Силва стъпи на боксовия ринг (ВИДЕО)

Когато Андерсън Силва стъпи на боксовия ринг (ВИДЕО)

Когато Андерсън Силва стъпи на боксовия ринг (ВИДЕО)
0

Малко известен факт е, но живата легенда на ММА Андесън Силва има и две професионални срещи по правилата на бокса.

Бившият хегемон в средната категория на UFC е познат с виртуозния си страйкинг в клетката и зрелищните нокаути, с които се превърна в един от най-големите любимци на ММА феновете по света. Афинитетът му към бокса го праща на професионалния ринг още през далечната 1998-ма. Тогава на ринга в Параня, Бразилия, той губи с ТКО във втория рунд. От тази среща липсва запис, но вторият му профи двубой е добре документиран.

Седем години и няколко победи в клетката по-късно „Паяка“ се завръща между въжетата и отбелязва нокаут във втория рунд срещу Хулио де Хесус отново пред родна публика.

Това е последната професионална боксова среща за Андерсън, който се отдава напълно на ММА след този двубой. В клетката бразилецът има 34 победи и 10 загуби, а този уикенд се готви да изиграе последната си битка за UFC. Той ще премери сили с Урая Хол в главния двубой на събитието UFC Fight Night 181.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".