Начало ММА Елитен ММА треньор: Джи Ес Пи и Хабиб заслужават да се пенсионират
0

Елитен ММА треньор: Джи Ес Пи и Хабиб заслужават да се пенсионират

Елитен ММА треньор: Джи Ес Пи и Хабиб заслужават да се пенсионират
0

Реномираният ММА треньор Фирас Захаби коментира спекулациите за евентуален двубой между неговия ученик и легенда на ММА Джордж Сейнт-Пиер и наскоро пенсиониралия се шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов. 

„Вижте, Хабиб е пенсиониран. Джорд също. Аз съм щастлив това да остане така. Не искам да карам Джорд да прекарва време далеч от семейството си и останалите си проекти, за да започне подготвителен лагер. Нямам сърцето да го помоля за това. Ако той иска, ще го направи. И двамата с Хабиб са написали историите си и мисля, че не трябва да ги молим да се връщат„, заяви Фирас в YouTube канала си.

След победата си над Джъстин Гейджи миналия уикенд Хабиб Нурмагомедов обяви пенсионирането си, но по-рано днес излезе информация, че според президента на UFC Дейна Уайт това няма да се случи. 

Джи Ес Пи вече се върна един път от пенсия. През 2017-та той се завърна в клетката срещу Майкъл Биспинг в сблъсък за титлата в средна категория след четири години състезателна пауза. Тогава канадецът отне пояса на Биспинг и записа 14-та поредна победа в клетката. Към този момент той е не е отказвал категорично участието му в потенциален двубой с Хабиб, като в минали интервюта е споменавал, че за него ще бъде чест да се изправи срещу непобедения шампион и да бъде първият, който ще му нанесе загуба.

„Хабиб каза, че е иска да лети свободно като орел. Кой съм аз, че да започвам петиция онлайн, за да го вкарам обратно в играта? Не бих го направил. Хабиб и Джордж заслужават пенсионирането си“, категорично заключи Захаби, който бе неизменна част от екипа на Джи Ес Пи през годините му на върха в ММА.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".