Начало Видео Петима кечисти, които се пробваха в ММА (ВИДЕО)

Петима кечисти, които се пробваха в ММА (ВИДЕО)

Петима кечисти, които се пробваха в ММА (ВИДЕО)
0

Световната кеч федерация (WWE), която е считана от милиони фенове на този вид шоу за най-популярната и значима професионална кеч организация, е и люлка на няколко ММА бойци, които могат да се похвалят с успехи в клетката. ММА и кечът споделят огромна аудитория и това доведе до огромни печалби за UFC, които благодарение на някои от изброените имена надолу, записаха огромни приходи.

Ето и петима от най-популярните кечисти, които се пробваха в ММА.

Брок Леснър 

Най-успешният кечист, който се е пробвал в ММА определено трябва да бъде Брок Леснър. Бившият хегемон в колежанската борба спечели титлата на UFC в тежка категория след само четири битки в организацията. Леснър е бърз, огромен, силен и атлетичен и това бързо му проправи път към славата в кеча и върха в ММА.

Батиста

Вече пенсионираният Дейв Батиста дебютира в ММА през 2012-та срещу Винс Луцеро. Въпреки, че отнесе доста критики за играта си от критици, той победи с ТКО в първия рунд. 43-годишният кечист дебютира след няколко години тренировки на бразилско джу джицу при представител на фамилията Грейси, където получава своя лилав колан.

Си Ем Пънк

Бившата супер звезда в WWE имаше кратка и неуспешна кариера в ММА. UFC подписаха с него, тъй като той бе изключително популярен и от организацията се надяваха, че той ще привлече нови фенове към ММА. Дори и това да се е получило, и двете вечери на Пънк под светлините на прожекторите в клетката бяха изключително лоши за него.

Кен Шамрок

Член на „Залата на славата“ на UFC и ММА легенда. Да, но Шамрок не е само това. Той е и бивш кечист, подвизавал се на ринговете в Япония. Там той започва пътя си в смесените бойни изкуства и се състезава за митичната верига „Панкрас“. През 90-те той достига пика на кариерата си в кеча и се присъединява към WWE.

Дан Сивърн

Сивърн, който също е член на „Залата на славата“ на UFC, започва ММА кариерата си заедно с тази в кеча. Неговият връх в кеча е подписването с WWE през 90-те, но ММА статистиката му също е впечатляваща – в 131 битки за 20 години той губи едва 19 пъти. 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.