Начало ММА Дейна Уайт разкритикува медицинско лице
0

Дейна Уайт разкритикува медицинско лице

Дейна Уайт разкритикува медицинско лице
0

Дейна Уайт не остана доволен от намесата на едно от медицнските лица в главната битка на последната галавечер на UFC, която се проведе в  модерния „APEX“ център в Лас Вегас.

В главния двубой на събитието Дерек Брънсън победи 22-годишния талант Едмен Шахбазян с ТКО в третия рунд, но според Уайт битката е трябвало да бъде спряна още в края на втората част, когато младият американец с арменски корени изглеждаше почти в несвяст след лакът от страна на Брънсън.

Хърб Дийн не спря битката още тогава, но едно от медицинските лица край октагона реши да провери състоянието на Шахбазян. След кратък преглед, двубоят бе подновен, а само 20 секунди след началото на третия рунд, Брънсън свали съперника си и го засипа с удари.

„Шахбазян изглеждаше аут още във втория рунд. Мисля, че докторът можеше да спре двубоя много по-рано. Очевидно е, че докторът е бил неопитен. Не знам нищо за него, но не съм го виждал преди. Мнозина биха спряли битката още във втория“, заяви Уайт на официалната пресконференция след UFC Вегас 5.

Загубата за Шахбазян бе първа в неговата кариера след 12 поредни победи. В последните си три битки той записа нокаут, технически нокаут и събмишън. Брънсън, от друга страна, записа трета поредна победа след загубата от Израел Адесаня през 2018-та на събитието UFC 230.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".