Начало ММА Дейна Уайт: Защо, по дяволите, някой би искал да купи Bellator?! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Защо, по дяволите, някой би искал да купи Bellator?! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Защо, по дяволите, някой би искал да купи Bellator?! (ВИДЕО)
0

Дейна Уайт остана изненадан от въпросите на журналисти в Австралия, когато бе запитан, дали има интерес в закупуването на Bellator, след като плъзнаха слухове, че PLF планира да плати $500 млн. за придобиването на конкурентната организация.

Защо, по дяволите, някой би искал да купи Bellator?! Говорим си за бизнес и вземането на правилните решения. Имаше доста лоши, а Bellator би била най-голямата“, каза президентът на UFC, цитиран от MMA Fighting.

Изглежда Уайт не гледа на Bellator, като на сериозен конкурент в света на смесените бойни изкуства, макар двете организации през годините да си размениха доста бойци, включително и носители на шампионски пояси.

PFL от друга страна видимо набира все по-висока скорост. Лигата бе основана едва през 2017 г. от Дон Дейвис в САЩ, а 6 години по-късно вече развива успешен бизнес в Европа, получи сериозна финансова инжекция от Саудитска Арабия за откриване на ново звено в Близкия Изток, а с привличането на Франсис Нгану се готви разрастване и на територията на Африка.

UFC от друга страна едва наскоро започна да пътува из света с големи галавечери в Австралия и Европа. Париж, Лондон и Сидни генерират огромен интерес към смесените бойни изкуства и по всичко личи, че в следващите години ще гледаме голяма надпревара за доминация на тези неразвити пазари.

тагове: