Начало ММА Oлигархът, който подпомага Хабиб Нурмагомедов, остава в ареста
0

Oлигархът, който подпомага Хабиб Нурмагомедов, остава в ареста

Oлигархът, който подпомага Хабиб Нурмагомедов, остава в ареста
0

Тверският районен съд за пореден път удължи ареста на билионера Зиявудин Магомедов и брат му Магомед Магомедов, които са обвинени в участие на организирана престъпна група и парични измами.

Според svoboda.org двамата братя ще стоят в ареста до края на юли. Магомедов, който е подпомагал финансово Хабиб Нурмагомедов, бе обвинен в незаконно присвояване на 31 милиона щатски долара на 31-ви март, 2018 г. Според руското министерство на вътрешните работи, той е разследван много преди това, във връзка със съмнения за усвояване на пари за изграждането на футболен стадион в Калининград, който да бъде използван за домакинството на Русия на Световното първенство по футбол. Стадионът е изграден от неговата компания  „Сума Груп“.

Братята Магомедов пледират, че са невинни. Ако бъде доказано, че това не е така, ги грозят до 20 години затвор.

Магомедов е участвал в спонсорирането на няколко тренировъчни лагера на шампиона в лека категория на UFC и според bloodyelbow.com е платил за операцията на дагестанския боец в Германия през 2017 г. Бизнесменът е и основател на „Eagles MMA Fight Team“. ММА клубът е оглавяван от Орела към днешна дата.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.