Начало ММА Оливейра готов за реванш с Махачев в края на 2023-а година

Оливейра готов за реванш с Махачев в края на 2023-а година

Оливейра готов за реванш с Махачев в края на 2023-а година
0

Бившият шампион в лека категория на UFC Чарлз Оливейра иска да получи възможност за шампионски двубой в края на тази година. Бразилецът заяви, че е готов да направи завръщане през май, а в края на 2023-а компанията на Дейна Уайт може да му предложи битка за колана.

„Трябва да се целим високо. Може би битка в САЩ през май със сериозен опонент може да накара UFC да мислят, че следващият ми двубой ще е за колана при победа“, заяви кариоката.

На въпроса дали е готов за реванш срещу Ислам Махачев, който му отне титлата през октомври миналата година, Оливейра отговори, че не би променил нищо в подготвителния си лагер при втори сблъсък с руската звезда. Махачев успя да приложи задушаваща техника на Чарлз във втория рунд и спечели категорично битката, а самият факт, че бразилецът беше победен на земята, където той е изключително опасен изненада мнозина.

„Имах лоша вечер. Не бих променил нищо за нова битка с Махачев и тя ще се случи. Бъдете сигурни, реваншът ще се случи. Ще се бия през април или май, без значение срещу кого. Бог ще ме благослови с победа и аз ще получа своя реванш с Ислам Махачев до края на годината“, категоричен е бившият шампион в лека категория.

В момента Махачев очаква двубой срещу Волкановски, който ще се състои на UFC 284 в Австралия. Двамата се изправиха лице в лице и битката се очертава да бъде сред най-интересните във файткартите на UFC през първата половина на годината. Анализаторите отбелязват по-ниския ръст на Волкановски, но това не може да бъде достатъчно основание за твърдение, че Ислам притежава всички аргументи в този мач.

Руснакът призна, че след напускането на Хабиб Нурмагомедов от активния ММА и треньорската кариера всичко е различно, но изрази увереност, че ще успее да спечели.

тагове: