Начало ММА Оливейра: Уважавам Хабиб, но той не ме е побеждавал
0

Оливейра: Уважавам Хабиб, но той не ме е побеждавал

Оливейра: Уважавам Хабиб, но той не ме е побеждавал
0

Действащият шампион на UFC в лека категория Чарлз Оливейра не смята, че е засенчен от бившия шампион в дивизията Хабиб Нурмагомедов, който се оттегли миналата година.

„Много хора ми казаха, че след битката с Чандлър трябва да атакувам Хабиб като облека подходящата тениска или като кажа нещо за него в края. Нурмагомедов е страхотен шампион с 29-0 и заслужава огромно уважение. Той излизаше и винаги показваше доминиращия стил. Той се пенсионира, защото баща му почина и заслужава още повече уважение за това. Той се закле на гроба на баща си, че повече няма да се бие и каквото и да кажа за него, той ще остане в пенсия„, каза Оливейра.

Всички биха искали да видят тази битка, разбира се, включително и аз, но не мисля, че съм в нечия сянка. Казва, че е победил всички в дивизията, но никога не се е бил с мен, така че не може да каже, че е победил всички – не ме е победил. Да, той победи всички, с които се би, и заслужава признание за това, но новият шампион на UFC в лека категория, Чарлз Оливейра, излиза и довършва противниците си. Започна ново наследство в лека категория. Това, което Хабиб направи досега, беше прекрасно, уважавам това, но започна нова ера. Ерата на Чарлз Оливейра„, каза шампионът.

Следващият опонент на Оливейра най-вероятно ще бъде победителят в битката между Конър Макгрегър и Дъстин Порие , а шампионът изобщо не се смущава от факта, че букмейкърите не го смятат за фаворит в тези конфронтации.

Точно обратното, това ме прави щастлив. Харесва ми да съм аутсайдер. Излизам и доказвам обратното. Всеки път, когато хората си мислят, че не мога да го направя, излизам и доказвам, че са сгрешили. Всеки път, когато обещаят да ме нокаутират, в крайна сметка търсят спасение в свалянията. Демонстрирах на всички, че имам сила за нокаути. За мен няма никакво значение дали ме смятат за аутсайдер. Първоначално винаги е 50-50, но този, който е по-подготвен и който е избрал най-добрата стратегия, печели„, каза Оливейра по темата.