Начало ММА Ортега преминава в лека категория след UFC 303

Ортега преминава в лека категория след UFC 303

Ортега преминава в лека категория след UFC 303
0

Битката на Брайън Ортега с Диего Лопес в събота на UFC 303 може да се окаже последната му в категория „перо“.

Ортега (16-3 MMA, 8-3 UFC), двукратен претендент за титлата на UFC при 145-паундвите, вече се беше насочил към преминаване в лека категория за дебют в дивизията на UFC 306 на 14 септември в Sphere в Лас Вегас, преди да получи покана за двубой в събота.

След като Конър Макгрегър се оттегли от бойят си срещу Майкъл Чандлър, UFC трябваше да промени състава на UFC 303. Ортега получи покана да се изправи срещу Лопес (23-6 MMA, 3-1 UFC) и се възползва от възможността, дори и това да обърка досегашните планове.

Говорихме да се бием на 14 септември в Сфера – това е единственият разговор, който проведох с тях и който имаше смисъл за това какво следва“, каза Ортега пред MMA Junkie. „Казах „да“ на това. Те казаха „да“. Всички се развълнувахме и това беше някак си на бял свят. Казаха ми, че в моята теглова категория няма никой, с когото да се бия. Не искаха наистина да се бия с претенденти и други неща, така че реших да се преместя в 155. Имахме име, но не мога да го кажа. Все още може да се случи. И се надявам да стане.“