Начало ММА Ортега и „Корейското зомби“ в елиминационен мач за титлата
0

Ортега и „Корейското зомби“ в елиминационен мач за титлата

Ортега и „Корейското зомби“ в елиминационен мач за титлата
0

Брайън Ортега и „Корейското зомби“ Чан Сун Джун са на победа от шанса да се бият за титлата в категория „перо“ на UFC.

Президентът на веригата Дейна Уайт обяви, че прави всичко по силите си да уреди двубой, който да излъчи официалния претендент за пояса на победителя от мача между Александър Волкановски и Макс Холуей. Все още се работи по датата и мястото на двата двубоя, уточни шефът на UFC.

„Ортега и „Корейското зомби“ ще се бият. Нали помните как казах, че гарантирам, че боят между Гейджи и Фъргюсън абсолютно и категорично ще бъде велик?“. Същото е с Брайън Ортега и „Корейското зомби“, няма начин този мач да е скучен. И този, който спечели, веднага ще получи шанс за титлата“, категоричен беше Уайт.

 

Снимка: БТА

Ортега и Джун трябваше да се бият на 21 декември в Южна Корея, но американецът беше принуден да се оттегли заради контузия в коляното. „Корейското зомби“ се изправи срещу саместника му Франки Едгар, който беше повикан „на пожар“, но го отвя с нокаут в първия рунд.

„Ти-Сити“ (14-1) не се е бил от декември 2018 г., когато допусна първата си загуба в ММА от Холоуей след лекарска намеса в 5-я рунд. Джун (16-5) пък атакува титлата в „перо“ през 2013 г., когато загуби от Жозе Алдо, а след това си взе дълга почивка и се завърна чак през 2017 г. и оттогава е в серия от 3 победи и 1 загуба.