Начало ММА От бездомник в Англия до ММА професионалист – историята на Станимир Маджаров

От бездомник в Англия до ММА професионалист – историята на Станимир Маджаров

От бездомник в Англия до ММА професионалист – историята на Станимир Маджаров
0

„Искам да покажа на българите, че не е важно откъде си тръгнал, а за какво се бориш всеки ден.“

Това споделя Станимир Маджаров – момче, чието име все още не оглавява българските спортни издания, но сее устремил към високи постижения.

„Винаги, когато се прибирам в България, виждам примирение и мъка в очите на околните. Мечтая някой ден да бъда номер едно и да вдъхновя всички около мен, за да знаят, че и те могат да бъдат победители“.

Зад гърба му вече стоят две световни титли по ММА за любители в категория до 66 килограма в лигата „Battle Arena“, има първи места от състезания по кикбокс , борба и джу джицу, a сега му предстои и първият професионален мач по ММА.

Срещата на българина със смесените боеве се случва в Англия, където той и до днес се опитва да пробие.

Станимир заминава, за да учи в Белфорд, след като завършва средното си образование в Бургас, като по това време тегли студентски кредит и е единствено на издръжката на своето семейство. Плановете му обаче не протичат така, както си ги представя. Само след година осъзнава, че не желае да се занимава с това, което е записал, и прекъсва. Желанието му все пак е да остане на Острова.

Само, за да стигне дотук, се налага българинът да изтърпи куп лишения.

В период на 6 месеца, докато си търси работа, живее като бездомен. Едва успява да намери пари от близки за квартира, живее с 60 паунда на месец и се изхранва единствено с ориз и кетчуп. Случва му се дори да краде продукти от стола на университета, за да си приготвя сандвичи и горещ шоколад. Преминава през проблеми с алкохола, за който се харчат и малкото му пари. Трудно намира работа.

Ситуацията обаче постепенно се нормализира, след като Станимир си намира работа в известната верига за бързо хранене „МакДоналдс”, а малко по-късно наблюдава галавечер на UFC, като в този момент вътрешно разбира, че може да бъде един от най-добрите.

„Започнах ММА в един от местните клубове, а след 3 месеца бях един от най-добрите и се явих на първото ми състезание по джу джицу. След 5 месеца пък се проведе първото ми състезание по ММА“, разказва Маджаров.

twitter.com

Разбира, че иска да се занимава професионално с бойния спорт, когато всички около него тренират по 3-4 пъти на седмица, а той всеки ден.

„Не можех да спра да тренирам, защото по този начин изразявах себе си. Сякаш се научих да говоря“, споделя боецът.

След три години в усилени тренировки Белфорд става тесен за Станимир и той решава да замине за Нортхамптън, и да тренира с професионални бойци в клуба „BST“.

„Започнах като един от най-слабите, сега вече е различно“, казва Маджаров.

В момента Станимир има сериозен отбор от треньори, които вярват в състезателите си и ги подкрепят. Един от съотборниците му вече е записал в актива си световна титла по ММА в професионална организация и е на прага на UFC.

„Конкурирайки се с него всеки ден ми дава още повече мотивация да продължавам да се боря и да вървя нагоре“, казва момчето.

За боецът е невъзможно да се отдаде напълно на спорта. Към момента от мачове той е спечелил едва 70 паунда, а за да продължава да поддържа мечтата си жива работи три пъти седмично в ресторант за пилешко месо. Останалото време отделя само за тренировките.

Успява да намери спонсори, които към момента му помагат с екипировката, но не и финансово, за да може той да е напълно отдаден на това, което прави.

Станимир е убеден, че физическите, психически и финансови проблеми са само част от пътя, който трябва да измине.

Само след няколко седмици му предстои първия професионален мач, в който той ще се изправи пред Серджио Багрин от Молдова, който вече има два професионални мача и е специалист на земя (1-1).

Българинът обаче споделя, че тръпне в очакване на големия ден и не спира да вярва, че някой ден ще бъде най-добрият.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.