Начало ММА Пауло Коща ще продължи да се бие в средна категория

Пауло Коща ще продължи да се бие в средна категория

Пауло Коща ще продължи да се бие в средна категория
0

Бившият претендент за титлата на UFC в средна категория – Пауло Коща, ще продължи кариерата си при 84-килограмовите. Това заяви неговият мениджър Валид Исмаил.

Бразилецът загуби последния си мач срещу Марвин Ветори през октомври, като срещата бе на път да пропадне заради непрофесионалното отношение на южноамериканеца.

Двубоят с Ветори трябваше да се проведе в средната дивизия, но Коща не успя да смъкне килограмите и бе много над позволеното. Първоначлано двамата постигнаха съгласие на 89 кг, но Коща не успя и там и така срещата се проведе в лека тежка категория.

Дни след това Дейна Уайт заяви, че отсега нататък Пауло ще се бие именно в лека тежка дивизия, но според Исмаил това няма да се случи скоро.

„UFC е най-голямата бойна организация по ред причини“, заяви мениджърът на Коща.

„Те знаят много добре, че Пауло бе контузен и това бе причината да не успее да смъкне килограмите. С него говорихме много пъти и нямам никакво съмнение, че следващият му мач ще бъде в средна дивизия.

„Той просто трябва да започне да тренира правилно и ще стане шампион“, допълни Исмаил, който не даде информация относно потенциалния следващ съперник на Коща.