Начало ММА Побойник от НФЛ дебютира в ММА
0

Побойник от НФЛ дебютира в ММА

Побойник от НФЛ дебютира в ММА
0

Бившият играч по американски футбол Крис Маккейн е решен да потърси ново професионално развитие за себе си в смесените бойни изкуства.

Тази събота той официално ще направи своя дебют в ММА, като ще се опита да победи Джамал Харис (0-2) като аматьор, без заплащане, по време на второто издание на „Lights Out Xtreme Fighting“, организиран от стария му приятел и бивш съотборник Шоуни Меримън. 27-годишният бивш защитник направи силен сезон с Лос Анджелис Чарджърс през 2017 г., като записа 5 сака за 15 мача, като беше близо до договор с тима и за 2018 г. Обвинения че е наплюл и хванал за гушата бившата си приятелка обаче му донесоха две обвинения и сделката пропадна. След това Маккейн подписа с Индианаполис Колтс, но набързо беше освободен и оттогава не играе никъде. Сега е решен да се насочи към ММА, тъй като обвинява американския футбол за всичките си проблеми.

Достигнах най-ужасните моменти в живота си като играч от НФЛ. Просто не мога да се върна там. Няма смисъл. Повече пари, повече проблеми. Няма нужда. По-малко пари, по-малко проблеми. Не изкарвам дори близо до това, което изкарвах в НФЛ и нямам ни вест, ни кост от близо 80% от хората, с които се запознах тогава. За което съм благодарен. Бог ми показа нещо. Благословен съм с хората, които все още са в моя ъгъл и тези, с които говоря, но определено ми показа нещо“, каза Маккейн.

За желанието му да се пробва в бойните спортове разбира първо бившият му съотборник Шоуни Меримън, който организира бойни вечери.

Бях изключително нервен и ядосан. Имах нужда наистина да разбера какво мога да правя, за да изразявам себе си, а футболът не беше достатъчен. Писна ми да ме глобяват за какво ли не. Бой в съблекалнята, бой на терена. Пропускаш тренировката, защото си се сбил с някого. Тренирах с различни отбори, и там се биех. Просто ми омръзна. Смятам, че това трябва да правя. Да си в НФЛ не си струва всичкият стрес и депресията. Това е моята терапия, аз да те набия, мога да го направя веднага“, добави Маккейн пред американските медии.

Мечтите на Крис Маккейн пък се простират до двубой с Джон Джоунс, но със сигурност трябва да извърви доста път, докато стигне до него.