Начало ММА Подготвят документален филм за UFC 1
0

Подготвят документален филм за UFC 1

Подготвят документален филм за UFC 1
0

Пълнометражен документален филм за първото издание на UFC ще бъде направен от продуцентската къща SI Films през 2019-та. Компанията е печелила награди „Еми“.

Филмът, който ще бъде режисиран от Джон Гордън, ще има множество интервюта с имена като Джим Браун, Хойс Грейси, Кен Шамрок, Тейла Тули, Арт Джимерсън и Джерард Гордеау.

„Развълнувани сме, че можем да разкажем тази история. Не много хора знаят за зората на UFC и бойците, които са участвали в този проект, който никой не е очаквал да бъде успешен. Сега почти всеки знае за UFC“, коментира Гордън.

Събитието UFC 1 се проведе на 12-ти ноември, 1993 г. в Денвър, Колорадо и за първи път в историята на Северна Америка бойна гала вечер бе излъчвано само по pay-per-view.

Първият боен спектакъл предложи турнир между осем бойци от различни стилове. В края на вечерта победител бе черният колан Хойс Грейси, който записа три победи над по-едри и силни мъже от него за по-малко от 5 минути комбинирано време.

Източник: mmafighting.com

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.