Начало ММА Поглед в миналото. Историята на първата шампионка в UFC

Поглед в миналото. Историята на първата шампионка в UFC

Поглед в миналото. Историята на първата  шампионка в UFC
0

Очарователна блондинка разби очакванията и стереотипите за жените в смесените бойни изкуства. 

Американската красавица Рондa Роузи от известно време не е в професионалния спорт. Въпреки сравнително кратката кариера, момичето с прякор ,,Дебоширка” успя да се превърне в легенда на смесените бойни изкуства

Детството на Ронда обаче се оказа много трудно. Момичето е страдало от проблеми с говора, които само се влошиха след смъртта на баща й. Секцията по джудо се превърна в отдушник за малката Роузи, въпреки че дори там, след тренировка, тя редовно плачела. Момичето не се е спирала пред нищо, като дори почти всички нейни спаринг партньори, били  корави момчета. Тези тестове дадоха на Ронда отличен трамплин за бъдещи триумфи.

На 21 години Руузи отива на Олимпийските игри в Пекин, където сензационно спечели бронзов медал – първият в джудо за момиче от Съединените щати. Медалът обаче не направи Ронда богата или известна.  При завръщането си от Китай, тя продължава да дели едностаен апартамент с приятеля си и работи като барман. Скоро сладката блондинка решава да напусне джудо и преминава към ММА. Идолът на Роузи е Фьодор Емелианенко, който през тези години е на върха на спортната си кариера. Стилът на красавицата обаче е съвсем различен: тя залага основно на уменията по борба.

В аматьорския ММА Ронда доминира, завършвайки всички битки в първия рунд и скоро се превърна в професионалист. Минават само няколко години и Роузи постига нова голяма победа, ставайки шампион на Strikeforce. Следва историческо събитие: Ронда подписва договор с Дейна Уайт и става първата жена боец ​​в историята на UFC.

Тя веднага получава шампионския пояс, който успешно защитава. Роузи бързо се превръща в легенда. Почти всичките ѝ противници се отказват още в първия рунд, единственото изключение беше Миша Тейт, която преди това се биеше с Ронда в Strikeforce. 

След първата загуба в кариерата си, Руузи пропусна повече от година и се върна само за 48 секунди от изгряващата Аманда Нунес. След провала нашата героиня вече не влезе в октагона, фокусирайки се върху кариера в киното и кеча. Навсякъде Ронда беше успешна, но тя нарича раждането на дъщеря си Лаакеа от боеца Травис Браун главната победа. Сега Роузи живее щастливо със семейството си в лична ферма – повече от всичко обича животните.