Начало ММА Сериозен прогрес за Гамро в лека категория в UFC

Сериозен прогрес за Гамро в лека категория в UFC

Сериозен прогрес за Гамро в лека категория в UFC
0

Матеуш Гамро, който надделя над Диего Ферейра със събмишън във втория рунд на UFC Fight Night 199, състояло се през отминалия уикенд, за първи път влезе сред топ 15 на бойците в лека категория на най-известната ММА верига в света.

От днес Гамро е под номер 12. Той има баланс от 20 победи и едва 1 загуба (при дебюта си в UFC от Гурам Кутателадзе). Полякът се намира в серия от три поредни успеха (с нокаут над Скот Холцман, със събмишън над Джереми Стивънс и Ферейра), които бяха постигнати през 2021 година.

Той е едва вторият боец от тази държава, който е част от топ 15, в която и да е класация на организацията в момента. (другият е бившият шампион в полутежка категория – Ян Блахович, който се намира на първа позиция (веднага след шампиона Глоувър Тейшейра) при полутежките за момента).

Единствен спад в тазседмичното обновява не на класацията записва Диего Ферейра. След загубата от Гамро, той се свлече с 3 позиции и вече заема последното 15-о място.

Няма други промени в класацията през тази седмица.

Лидер, веднага след шампиона Чарлз Оливейра, е Джъстин Гейджи. Той е следван от Дъстин Порие и Бенейл Дариуш. Топ 5 допълват Ислам Махачев и Майкъл Чандлър.