Начало ММА Пораженецът Робърт Уитакър: В 9 от 10 случая ще победя Дрикъс Ду Плесис

Пораженецът Робърт Уитакър: В 9 от 10 случая ще победя Дрикъс Ду Плесис

Пораженецът Робърт Уитакър: В 9 от 10 случая ще победя Дрикъс Ду Плесис
0

Робърт Уитакър (25:7) изглежда не може да понесе факта, че през миналия юли загуби от Дрикъс Ду Плесис (21:2) и така се отдалечи от втората си възможност за мач за титлата в средна категория. Половин година по-късно той отново заговори за реванш с южноафриканеца, като така иска най-накрая да получи своя шанс за изкупление.

Дрикъс е гладен за успехи. Видяхме го в последния му мач. Мисля, че подцених точно това у него. Все още вярвам, че в 9 от 10 случая ще го победя. Все още вярвам, че съм по-добрият боец от него, че притежавам повече умения. Но да ви кажа – силните и гладни типове са готови да дадат всичко от себе си. Трябва да отговоря на това. Не мисля, че успях в последната ни среща“, каза Уитакър, цитиран от MacLife.

В мача им през изминалото лято Ду Плесис стигна до технически нокаут във втория рунд, след което си спечели мястото на задължителен претендент за пояса в дивизията. Преди две седмици той се възползва от това, за да се добере до неединодушно решение срещу Шон Стрикланд.

Самият Робърт Уитакър сега е във финалната фаза от подготовката си за срещата с Пауло Коста на 18 февруари. Няма да е изненада, ако един от двамата получи правото да се бие с Дрикъс още през пролетта.