Начало ММА Порие обмисля преминаване в горна категория, ако победи Оливейра
0

Порие обмисля преминаване в горна категория, ако победи Оливейра

Порие обмисля преминаване в горна категория, ако победи Оливейра
0

ММА боецът Дъстин Порие е далеч от мисълта за пенсиониране. Нещо повече, той обмисля да атакува пояса в „полусредна“ категория, ако има успех срещу Чарлс Оливейра в битката им за титлата в „лека“ категория на 11-и декември.

„Не, няма да се отказвам. Само на 32 години съм. Чувствам се добре. Забавлявам се. Ако нещо се случи с кариерата ми, то по-скоро ще е преминаване в горна категория. Бих се пробвал при 77-килограмовите. Сега целта ми е да се опитам да имам най-много защити на титлата. Не бързам за никъде“, заяви Порие пред mmajunkie.com

Боецът от Луизиана добави, че не може да неглижира битката с Оливейра на 11-и декември и това е приоритетът му сега.

„Живея живота си ден за ден, човече. Миля по миля“

Към този момент Порие се е състезавал при 66-килограмовите и при 70-килограмовите, но никога при 77-килограмовите. Бившият носител на временния пояс в „лека“ категория е в серия от три поредни победи, а единствената му загуба в последните му десет двубоя бе нанесена от Хабиб Нурмагомедов през 2019.

В 35-те си професионални срещи той се е срещал с някои от най-големите имена в категориите „перо“ и „лека“, но все още не е мерил сили с Чарлс Оливейра. Ако премине и през него, търсенето на предизвикателства в горна дивизия може и да се нарече естествено продължение на кариерата му.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".