Начало ММА Преименуват родното село на Абдулманап Нурмагомедов в негова памет

Преименуват родното село на Абдулманап Нурмагомедов в негова памет

Преименуват родното село на Абдулманап Нурмагомедов в негова памет
0

Родното село на бащата на Хабиб НурмагомедовАбдулманап в Дагестан може да промени своето име. Кироваул ще се казва Манап. Промяната е в памет на легендарния треньор, който загуби борбата с коронавирусната инфекция на 57-годишна възраст, съобщи sports.ru. Тя може да влезе в сила 7 дни след кончината на Нурмагомедов-старши, след публично обсъждане с жителите на селото.

Сега сме в траур. Хора от различни градове на Русия идват при нас. По-късно ще се съберем с жителите и ще решим да преименуваме селото от Кироваул в Манап“, разкри кметът Магомедрасул Даудов.

Хабиб претърпя много тежк удар, защото тренираше много и прекарваше много време с баща си, завърши управникът на селото.

Абдулманап Нурмагомедов беше един от най-тачените личности в съветската република. Той подготвяше редица млади таланти, които постигнаха много успехи в бойните спортове.

Припомняме, че бащата на Хабиб Нурмагомедов почина на 3 юли след тежка борба с коронавирусната инфекция. Абдулманап постъпи в болница през април, когато бе диагностициран с COVID-19. Лекарите дори го сложиха на изкуствена вентилация, но състоянието му не търпеше подобрение и Абдулманап бе поставян на два пъти в изкуствена кома.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.