Начало ММА Раул Росас се е прицелил в рекорда на Джон Джоунс

Раул Росас се е прицелил в рекорда на Джон Джоунс

Раул Росас се е прицелил в рекорда на Джон Джоунс
0

Джон Джоунс (27:1) е най-младият шампион в историята на UFC, след като през 2011 г. нокаутира Маурицио Руа (27:14:1), за да стигне до титлата в полутежка категория. Тогава той бе едва на 23 години. Задава се обаче едно хлапе, което би могло да му открадне рекорда. Неговото име е Раул Росас-младши (9:1). Той сам си е поставил за цел именно тази страница от историята.

19-годишният мексиканец направи смелата заявка в интервю за The MMA Hour, където каза, че пред себе си има 4 години, в които да сбъдне мечтата си.

„Малкия проблем“ изплува от Contender сериите на Дейна Уайт през есента на 2022 г., след което постигна три победи и една загуба. Очевидно е обаче, че се ползва със симпатиите на големия бос в организацията, защото той неизменно е част от PPV галите от момента, в който подписа с UFC.

Раул Росас все още не е попаднал в ранкинга на категория „петел“, но очакваме в рамките на година да се нареди в топ 15, а след още около година при добро стечение на обстоятелствата би могъл да е следващият претендент за пояса, който е притежание в момента на Шон О’Мали (18:1).

Обръщаме поглед към възрастта на лидерите в дивизията в момента и виждаме, че само шампиона и Умар Нурмагомедов от лидерите са под 30-годишна възраст. Това вещае скорошна смяна на кръвта и не би било учудващо, ако хлапето от Ню Мексико се озове в мечтаната позиция.