Начало ММА Регрес за Масвидал след загубата от Усман (РАНГЛИСТА)

Регрес за Масвидал след загубата от Усман (РАНГЛИСТА)

Регрес за Масвидал след загубата от Усман (РАНГЛИСТА)
0

Хорхе Масвидал отбеляза отстъпление в ранглистата на UFC в полусредна категория след като беше нокаутиран от шампиона Камару Усман в главния сблъсък на събитието UFC 261, което се проведе през отминалия уикенд.

От днес Масвидал е под номер 5 в класацията, което е отстъпление с позиция спрямо предходното му класиране. От това се възползва Стивън Томпсън, който вече е 4-и.

Промяна в класирането има при още шестима бойци.

Както стана ясно Хамзат Чимаев е върнат в ранглистата и от днес заема последното – 15-о място.

Прогрес с по едно място записват петимата бойци, които са пред чеченеца в класацията – Джоф Нийл вече е номер 10, Ли Жанлян – 11-и, Билал Мухамед – 12-и, Шон Брейди – 13-и и Роби Лоуър – 14-и.

Няма промени в първата тройка. Първи претендент е Колби Ковингтън. Той е следван от Жилберт Бърнс, а топ 3 допълва Леон Едуардс.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".